galerie hoge gouwe gouda amsterdams verlaat

Galerie Honingen op NOS nieuwsradio

Interview met Karen Boekholt n.a.v. verschenen onderzoek naar de galeriebranche. Luister het interview terug via de link in onderstaand artikel

honingen nos nieuwsradio

Galerie Honingen nu op Instagram

Klik op de afbeelding om de Galerie Honingen Instagram pagina te bekijken.

honingen op instagram

2017: 20 jaar Galerie Honingen

2017 is een bijzonder jaar voor Galerie Honingen, in september is het exact 20 jaar geleden dat we onze galerie openden in Rotterdam – Kralingen.

honingen 20 jaar

Galerie Honingen op Youtube

Geniet u van een korte presentatie van Galerie Honingen en haar kunstenaars, alweer bijna 20 jaar toonaangevend in hedendaags realisme. (klik op afbeelding)

Suzan Schuttelaar bij Sterren op het Doek

Nadat Suzan Schuttelaar in 2013 glansrijk won met haar portret van Huub Stapel in Sterren op het Doek, is ze wederom uitgenodigd om deel te nemen aan dit programma. Op donderdag 24 september om 20.25 uur op NPO 2 wordt ‘haar’ aflevering uitgezonden. Allemaal kijken dus!

suzan schuttelaar

Ontdek het Gouwe Havenkwartier

In de galerie ligt de nieuwe toeristische folder voor u klaar met een wandeling langs 33 leuke interessante adressen in het Gouwe Havenkwartier.

gouwe havenkwartier

Xmas masters

25 t/m 28 december
Kunst met Kerst in het Goudse stadhuis

In samenwerking met Galerie De Hollandsche Maagd en Hans den Hollander Prints.

U bent van harte welkom op:

donderdag 25/12: 12 – 17 uur
vrijdag 26/12: 12 – 17 uur

zaterdag 27/12: 12 – 20 uur
zondag 28/12: 12 – 20 uur

xmas masters

5 nieuwe realisten bij start nieuwe seizoen

6 september gaat het nieuwe expositieseizoen van start. We presenteren maar liefst 5 nieuwe realisten. Voor een indruk klikt u hier om de uitnodiging te bekijken.

5 nieuwe realisten

Jantina Peperkamp & Hermien Buytendijk bij Stadsmuseum Woerden

7 juni t/m 31 augustus
“Verrassend echt”

jantina peperkamp

Galerie Honingen nu ook op Tripadvisor

Tripadvisor is de grootste internationale reisgids waarop reizigers en bezoekers hun ervaringen kunnen delen. Laat nu uw beoordeling over Galerie Honingen achter.

galerie honingen tripadviser

Fantin Latour in Museum Gouda

De 1e solo-tentoonstelling in Nederland van deze Franse schilder met intieme portretten, rijke bloemstillevens en dromerige taferelen is nog te zien in Museum Gouda t/m 30 maart

fantin latour museum gouda

Honingen Gallery on RTL4
stem op galerie honingen de beste van nederland bij rtl4

We need your help! Galerie Honingen is nominated for the RTL4 program “The best in the Netherlands” as the best day trip in the Netherlands. You can vote for us via: https://www.debestevannederland.tv/polls/uitstapjes. Thank you very much for your vote. In the broadcast of Saturday, May 19 on RTL4, you can also see Gallery Honingen on TV.

Pinterest

De collectie fijnschilders van Galerie Honingen is nu ook te zien op Pinterest 

honingen pinterest

George Schriemer

Nieuw te zien bij Galerie Honingen: het absurd realisme van George Schriemer. Na in 1988 Cum laude van de Kunstacademie te zijn afgestudeerd, koos Schriemer het pad van illustrator. Iedereen kent bewust danwel onbewust, zijn werk o.a. via de vele boekomslagen van zijn hand zoals voor “De Kameleon” en de boeken van Stephen King. Recentelijk is Schriemer het vrij schilderen weer gaan oppakken. Een surrealistische schilderstijl waarbij de symboliek en het absurdisme een rol spelen gebaseerd op persoonlijke ervaringen en in- en uitzichten op het leven.

george schriemer

Verkiezing Galerie van het Jaar

Galerie Honingen is kwartfinalist geworden in de verkiezing Galerie van het Jaar 2017!

galerie van het jaar 2017

Honingen partner van See all this

See All This is hét nieuwe kunstplatform van Nederland – met een prachtig magazine dat vier keer per jaar verschijnt, specials, en een uitgebreide website. Met de medewerking van 23 vooraanstaande Nederlandse musea van het Stedelijk Museum in Amsterdam tot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Museum De Fundatie in Zwolle en een select aantal geselecteerde galeries bent u op de hoogte over kunst en alles wat aan kunst raakt.

honingen partner

Start nieuwe kunstseizoen 27 augustus

start nieuw kunstseizoen

Welkom in Gouda

Klik op de afbeelding om hier de nieuwe uitgave van “Welkom in Gouda” te bekijken.

welkom in gouda

1e kunstwerk geplaats op 2e locatie

Een 180 cm hoge witte Gorilla van Frans van Straaten is als 1e kusntwerk geplaatst op onze 2e vestiging.

eerste kunstwerk geplaatst

Honingen breidt uit !

Spannend nieuws: dit najaar opent Galerie Honingen een Pop Up Galerie aan de Lange Tiendeweg, de leukste winkelstraat van Gouda. Maar nu eerst flink verbouwen en het 17e-eeuwse monument restaureren !

honingen breid uit

Expositie “Water in het Raam”

De groei en bloei van Gouda is nauw verweven met het waterstelsel. De expositie Water in het raam brengt het beeld van vroeger tot leven in een fotowandeling langs de bestaande en gedempte grachten van de Gouwe, de Raam, de Haven tot aan de Nieuwehaven. We nodigen bezoekers uit om een (gratis) rondgang te maken en te genieten van hoe het verleden en het heden in elkaar over loopt.

De expositie is de gehele maand juni te zien, een folder met de route is gratis in de galerie af te halen. Klik hier voor de online folder.

expositie water in het raam

Entree Art Breda

Art Breda 7 – 14 mei

entree art breda

Nieuw: Hieke Meppelink brons

 is beeldhouwster en sopraan. Zij maakt figuratieve beelden in brons en zingt daarnaast als sopraansoliste op de Nederlandse concertpodia. Door haar ervaring als zangeres vormen de klassieke liedkunst en poëzie een belangrijke inspiratiebron. Beide disciplines beïnvloeden elkaar en daarbij is transformatie steeds het sleutelwoord. “Al zingend zie ik vaak beelden voor me, word ik aangeraakt. In de zangkunst gaat het om het omvormen van een gevoel tot een klank en in wezen ervaar ik het beeldhouwen als een soortgelijk proces: datgene in materie zichtbaar proberen te maken dat onzichtbaar lijkt”.

hieke meppelink brons

Week van de Lente – Tiendekwartier Gouda

In de week van de lente, 23 t/m 25 maart, zijn er in het Tiendekwartier acties, kortingen en is er van alles te beleven in de winkelstraten. Maak bijGalerie Honingen kans op o.a. een Kunst Cadeaubon, of een Playtoday Lego Shop Gouda Waardebon voor je leukste foto’s met het “Koning Dodo de IIIe- bord”.

week van de lente gouda

Bekijk onze nieuwe catalogus

Klikt u door de afbeelding om door de catalogus te bladeren

nieuwe catalogus

De muze komt uit zee

Het nieuwste boek van Michiel Schrijver “De muze komt uit zee” is vanaf nu verkrijgbaar in de galerie ! Een prachtig overzicht met ruim 50 afbeeldingen.
“Er is altijd water. Het is de zee of het is water op weg naar de zee.
Het glinstert in de opgaande- of ondergaande zon. Maar het laat zich door niets bewegen om op te spatten. Er is geen branding en geen zeeschuim. Het is een glad vlak dat vraagt om bespiegelingen.”
Boek: Nederlands, 23 x 22 cm, 60 pagina’s, harde kaft, 14,95 euro

muze komt uit zee

Seabreeze, my Holland America Line by Ton Dubbeldam

Nu open: HONINGEN LOCATIE LANGE TIENDEWEG

van donderdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur, en koopzondag van 13 – 17 uur te bezoeken aan de Lange Tiendeweg 40 in Gouda

honingen locatie tiendeweg

Voortgang Verbouwing

Achter de schermen vordert de verbouwing aan onze 2e vestiging gestaag. Inmiddels is de 17e-eeuwse houtskelet-bouw weer teruggebracht en worden de oude details zo veel mogelijk hersteld en gerestaureerd. 13 november openen de deuren!

voortgang verbouwing

Portret in opdracht door Suzan Schuttelaar

Trefzekere portretten in opdracht. Informeer in de galerie naar de mogelijkheden voor een portret in opdracht. Klik hier voor een impressie van haar werk.

portret in opdracht

Gouda Waterstad | 20 – 21 – 22 juni

Het Gouda Waterstad Festival wordt in het weekend van 21 juni voor de 9e keer georganiseerd. Dit festival legt op een gezellige manier de nadruk op het cultuurhistorische belang van het waterstelsel en de doorvaart van Gouda. Met muziek, historische boten, kinderspelen, walking dinner, lounge party en nog veel meer. Historie in een nieuw jasje. Voor een overzicht van alle activiteiten kijk op: www.goudawaterstad.nl

Bekijk hier het speciale Gouda Waterstad Magazine met de complete agenda en meer !

gouda waterstad

Facebook & Twitter

Galerie Honingen is actief op social media. Bezoek ons ook eens op Facebook en/of Twitter voor het allerlaatste nieuws en meer achtergronden:

facebook en twitter

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons