Gouda

Gouda | Historisch hart in het Groene Hart

Kaarsen, stroopwafels, plateel en natuurlijk de Goudse kaas is waar Gouda wereldwijd faam mee heeft verworven. Gouda is 1000 jaar geschiedenis in een sfeervolle Oudhollandse stad. Centraal in de Randstad gelegen telt Gouda ruim 70.000 inwoners. Bekende historische monumenten zijn het gotische stadhuis, de 17de-eeuwse Waag, Museum Gouda en de Sint-Janskerk, de langste kruiskerk van Nederland met zijn beroemde gebrandschilderde ramen. Daarbij telt het centrum vele oude monumenten langs de pittoreske grachten en straten. Heerlijke restaurants, terrasjes en een royaal winkelaanbod complementeren uw bezoek, kortom ontdek Gouda !

Stadhuis

Het stadhuis (1450) op de Markt van Gouda is één van de oudste gotische gebouwen van Nederland en is te vinden midden op het marktplein. Het interieur stamt uit de 17e en 18e eeuw. Aan de zijkant speelt ieder half uur een mechanisch carillon dat het verkrijgen van stadsrechten in 1278 uitbeeld.

Jeruzalemkapel

Gouda kent vele monumenten, één daarvan is de Jeruzalemkapel

Het tolhuis

Het Tolhuis is een rijksmonument gevestigd in Gouda. Rond de veertiende eeuw werd het tolhuis verplaatst van Moordrecht naar Gouda.

Parkeren in Gouda

Parkeren kan bij parkeerterrein Klein Amerika. Of Parkeergarage Q Park Nieuwe Markt. Beiden op slechts enkele minuten lopen van de galerie.

Lange Tiendeweg Gouda

Sinds november 2014 is Galerie Honingen te bezoeken aan de Lange Tiendeweg 40 in Gouda. Locatie Hoge Gouwe 127 is op afspraak te bezoeken.

Gouwe Havenkwartier

Een culturele wandeling langs historische grachten en een keur aan leuke winkels en restaurants door het Havenkwartier van Gouda. De route is gratis in de galerie verkijgbaar.

De Visbanken

‘De Visbanken’ is een rijksmonument in Gouda. Dit zijn twee overkapte galerijen uit 1588 aan de Gouwe. Bij de Visbanken werd vroeger de vis schoongemaakt en verkocht.

Molen “De roode leeuw”

De molen De Roode Leeuw is een korenmolen. Dit is één van de oudste korenmolens van ons land. In 1727 werd de molen gebouwd. De molen is gevestigd in Gouda.