Agenda exposities Gouda

Honingen bezoekadres: Lange Tiendeweg 40

Bezoek de galerie in het historische centrum van Gouda van:
donderdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur
zondag 13 – 17 uur

Met een doorlopende expositie van realisten, wekelijks nieuwe werken te zien waaronder stillevens, landschappen, beelden in brons en keramiek, magisch realisme. Kom naar Gouda en laat u verrassen.

Honingen Gouda

Celebration of beauty: 25 jaar Galerie Honingen

1 t/m 18 september

Grootse overzichtsexpositie met alle kunstenaars op 2 locaties, ook op zondag open!
Do t/m za : 11 – 17 uur
zondag 13 – 17 uur

ochtendritueel michiel schrijver 440

Kunst en Antiek Weekend Naarden 23 – 26 januari 2020 | Grote Kerk

Traditiegetrouw opent het Kunst & Antiek Weekend in het laatste weekend van januari haar deuren in de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting. Al meer dan 20 jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden.

voorjaar in bekkendelle paul wieggers homepage

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

8 t/m 12 Februari 2017

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

Art Breda – Breepark Breda

11 – 19 mei 2019

Geniet van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst. ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance. Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek.

De deelnemers zijn geselecteerd door commissies die garant staan voor professionaliteit en kwaliteit. Voorafgaande aan de opening van de beurs worden alle aangeboden objecten beoordeeld door deskundige keuringscommissies.

art breda galerie honingen kunstbeurs

Galerie Hoge Gouwe 127

Deze locatie aan één van Gouda’s mooiste grachten is geopend  op afspraak en tijdens speciale exposities.

Met een collectie van realisten waaronder stillevens, landschappen, beelden in brons en keramiek, magisch realisme.

Galerie Hoge Gouwe Gouda

Meesterlijke Miniaturen 24 november – 18 december 2022

Grootse schilderijen op klein formaat.

narrenschelp wim bals homepage

Art Laren 17 – 19 juni 2022

art laren galerie honingen

Goudse Keramiekdagen

26 + 27 mei | binnenstad Gouda
Galerie Honingen neemt met beide locaties deel aan de kunstroute met werk van Edith Madou, Hermien Buytendijk en Ghislaine van Tongeren.  Gastexposant is Leon Strous.

barber singers leon strous homepage

Arthouse reisfilm Mongolië

Zondag 23 september 2018 | 14 – 16.30 uur

Een roadmovie over een absurd kunstproject, dat is de treffende omschrijving van de reis van kunstenaar Bart Somers en cineast Bert Geeraets via de oude zijderoute naar Ulaanbaatar in Mongolië.

We volgen Somers met zijn 2,2 meter hoge cortenstalen paard van 600 kilo in een open aanhanger achter een Lada Niva. Het is een abstract en hoekig beeld, maar tegelijkertijd blijft het heel aaibaar Wat drijft Somers ertoe om deze onderneming aan te gaan?

Tijdens de reis staan de ontmoeting met de lokale bevolking en de confrontatie met onverwachte situaties centraal. Op die manier laat Somers zich verrassen door de ontmoetingen en verhalen die hun pad kruisen. Afwisselend met indrukwekkende beelden van eindeloze landschappen levert het een bijzonder roadmovie op.

De titel van deze independent film “Biye Dasaan” betekent onafhankelijk in het Mongools. Anno nu leven daar nog 1 miljoen nomaden met hun vee en paarden op de steppen.

bart somers film paard

Affordable Art Fair Amsterdam  2022

26 – 30 Oktober | Kromhouthal Amsterdam

Bezoek de 16e editie van deze dynamische beurs met ruim 70 (inter)nationale galeries !
Voor meer informatie over de Affordable Art Fair Amsterdam klik hier.

logo affordable art fair honingen

Galerie Honingen gaat (duurzaam) verbouwen

Het staat wat vreemd nu, een antiek houten drieslag deur in een hoek en een grote stapel eikenhouten planken tussen de kunst. Om het straks beter te kunnen plaatsen, moet het nu 3 weken acclimatiseren in de ruimte.

Ook worden o.a. antieke details als het 17e-eeuws glas-in-lood teruggeplaatst en het eeuwenoude metselwerk wordt opgeknapt.
Daarnaast willen we van het gas af ! De ketel, verwarmingen en leidingen worden verwijderd en er wordt een warmtepomp geïnstalleerd.
Om dit te kunnen realiseren gaat de galerie op locatie Lange Tiendeweg 40 dicht van 9 t/m 25 juni. We verheugen ons al op de nog mooiere galerie straks.
De galerie op de Hoge Gouwe 127 blijft wel gewoon geopend.

compilatie 450

Gouda 750

In 1272 kreeg Gouda stadsrechten: nu 750 jaar geleden ! Dat wordt dit jaar gevierd met vele bijzondere evenementen. Bezoek één van de vele (wisselende) activiteiten. Kijk op https://gouda750.nl/ voor het complete programma.

Tot ziens in Gouda !
gouda op hoogte compilatie 400