Agenda exposities Gouda

Honingen bezoekadres: Lange Tiendeweg 40

Bezoek de galerie in het historische centrum van Gouda van:
donderdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur

Met een doorlopende expositie van realisten, wekelijks nieuwe werken te zien waaronder stillevens, landschappen, beelden in brons en keramiek, magisch realisme. Kom naar Gouda en laat u verrassen.

Honingen Gouda

Art Laren 17 – 19 juni 2022

art laren galerie honingen

Kunst en Antiek Weekend Naarden 23 – 26 januari 2020 | Grote Kerk

Traditiegetrouw opent het Kunst & Antiek Weekend in het laatste weekend van januari haar deuren in de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting. Al meer dan 20 jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden.

voorjaar in bekkendelle paul wieggers homepage

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

8 t/m 12 Februari 2017

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

Art Breda – Breepark Breda

11 – 19 mei 2019

Geniet van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst. ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance. Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek.

De deelnemers zijn geselecteerd door commissies die garant staan voor professionaliteit en kwaliteit. Voorafgaande aan de opening van de beurs worden alle aangeboden objecten beoordeeld door deskundige keuringscommissies.

art breda galerie honingen kunstbeurs

Galerie Hoge Gouwe 127

Deze locatie aan één van Gouda’s mooiste grachten is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur, daarbuiten op afspraak
Met een doorlopende expositie van realisten, wekelijks nieuwe werken te zien waaronder stillevens, landschappen, beelden in brons en keramiek, magisch realisme. Kom naar Gouda en laat u verrassen.

Galerie Hoge Gouwe Gouda

Galerie Honingen gaat (duurzaam) verbouwen

Het staat wat vreemd nu, een antiek houten drieslag deur in een hoek en een grote stapel eikenhouten planken tussen de kunst. Om het straks beter te kunnen plaatsen, moet het nu 3 weken acclimatiseren in de ruimte.

Ook worden o.a. antieke details als het 17e-eeuws glas-in-lood teruggeplaatst en het eeuwenoude metselwerk wordt opgeknapt.
Daarnaast willen we van het gas af ! De ketel, verwarmingen en leidingen worden verwijderd en er wordt een warmtepomp geïnstalleerd.
Om dit te kunnen realiseren gaat de galerie op locatie Lange Tiendeweg 40 dicht van 9 t/m 25 juni. We verheugen ons al op de nog mooiere galerie straks.
De galerie op de Hoge Gouwe 127 blijft wel gewoon geopend.

compilatie 450

Let’s meet again 9-12 september 2021 | Grote Kerk Naarden

Gedurende 4 dagen wordt een breed aanbod aan Art – Jewels – Lifestyle gepresenteerd door de beste relaties van InterEvent. Klik hier voor meer informatie over Let’s meet again.

Stillevens

1 t/m 31 maart 2017

Diverse kunstenaars tonen op deze expositie de mooiste stillevens, ieder in zijn of haar eigen kenmerkende stijl. Een eeuwenoud onderwerp, maar nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie. Op deze expositie tonen we een verscheidenheid aan kunstenaars en herkent u duidelijk de hand van de individuele schilder. Groepsexpositie met o.a. lion Arie Feijen, Maarten Boffé, Jantina Peperkamp, Suzan Visser, Ruud Verkerk, Natascha van den Berg en Yt Osinga.

fles met vijgen lion arie feijen stilleven

Arthouse reisfilm Mongolië

Zondag 23 september 2018 | 14 – 16.30 uur

Een roadmovie over een absurd kunstproject, dat is de treffende omschrijving van de reis van kunstenaar Bart Somers en cineast Bert Geeraets via de oude zijderoute naar Ulaanbaatar in Mongolië.

We volgen Somers met zijn 2,2 meter hoge cortenstalen paard van 600 kilo in een open aanhanger achter een Lada Niva. Het is een abstract en hoekig beeld, maar tegelijkertijd blijft het heel aaibaar Wat drijft Somers ertoe om deze onderneming aan te gaan?

Tijdens de reis staan de ontmoeting met de lokale bevolking en de confrontatie met onverwachte situaties centraal. Op die manier laat Somers zich verrassen door de ontmoetingen en verhalen die hun pad kruisen. Afwisselend met indrukwekkende beelden van eindeloze landschappen levert het een bijzonder roadmovie op.

De titel van deze independent film “Biye Dasaan” betekent onafhankelijk in het Mongools. Anno nu leven daar nog 1 miljoen nomaden met hun vee en paarden op de steppen.

Aansluitend aan de film geeft Bart Somers een presentatie en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. AANMELDEN VIA honingen@honingen.com. Let op max. 25 personen

bart somers film paard

Goudse Keramiekdagen

26 + 27 mei | binnenstad Gouda
Galerie Honingen neemt met beide locaties deel aan de kunstroute met werk van Edith Madou, Hermien Buytendijk en Ghislaine van Tongeren.  Gastexposant is Leon Strous.

barber singers leon strous homepage

Celebration of beauty: 25 jaar Galerie Honingen

1 t/m 18 september

Grootse overzichtsexpositie met alle kunstenaars op 2 locaties.
ochtendritueel michiel schrijver 440

Gouda 750

In 1272 kreeg Gouda stadsrechten: nu 750 jaar geleden ! Dat wordt dit jaar gevierd met vele bijzondere evenementen. Bezoek één van de vele (wisselende) activiteiten. Kijk op https://gouda750.nl/ voor het complete programma.

Tot ziens in Gouda !
gouda op hoogte compilatie 400

Dubbel Genieten: 31 maart – 23 april

Groepsexpositie met als thema Tweeluiken op beide locaties.
duet op grote hoogte michiel schrijver homepage

Solo-expositie Suzan Visser 4 t/m 27 november 2021

ladies day suzan visser homepage

Affordable Art Fair

27/10 – 31/10 Kromhouthal Amsterdam
Affordable Art Fair Amsterdam returns to the Kromthouthal in Amterdam North for its 14th edition. Expect to see 70 local, national and international galleries exhibiting a fantastic range of contemporary art! Price range: 100 – 7500 euro.

lounge cat wim bals homepaf

5 t/m 21 Maart 2020 Solo expositie – Michiel Schrijver – “Nieuwe Uitzichten” –
locatie: Hoge Gouwe 127

Michiel over zijn expositie: “Het schilderen is, ook na dertig jaar, nog steeds een magische ervaring voor me. Het gaat over oude en nieuwe inzichten en uitzichten waarin niets vanzelfsprekend is. Ieder werk is een innerlijke beleving, het gevoel van een vleugje poëzie. Het is een imaginaire wereld waar ik me in beweeg. Ik daag de toeschouwer uit om ook op deze ontdekkingsreis te gaan.”
michiel schrijver expositie 2020 galerie honingen

Sculpturen!

20/9 – 13/10 2018 | Gouda

Galerie Honingen organiseert een expositie geheel in het teken van sculpturen met maar liefst 100 sculpturen. Op de beide galerielocaties in het centrum van Gouda wordt het werk gepresenteerd van 10 beeldhouwers met een verscheidenheid aan onderwerpen, technieken en materialen. Van energieke mensfiguren tot gestileerde dieren en elegante vogels. Sculpturen in krachtige lijnen of juist volle ronde vormen, soms vrolijk, dan weer ingetogen. U vindt beelden in brons, staal, RVS, keramiek en porselein.

poster beelden expositie agenda sculpturen anton ter braak