Agenda exposities Gouda

Honingen bezoekadres: Lange Tiendeweg 40

Bezoek de galerie in het historische centrum van Gouda van:
donderdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur

Met een doorlopende expositie van realisten, wekelijks nieuwe werken te zien waaronder stillevens, landschappen, beelden in brons en keramiek, magisch realisme. Kom naar Gouda en laat u verrassen.

Honingen Gouda

Affordable Art Fair

27/10 – 31/10 Kromhouthal Amsterdam
Affordable Art Fair Amsterdam returns to the Kromthouthal in Amterdam North for its 14th edition. Expect to see 70 local, national and international galleries exhibiting a fantastic range of contemporary art! Price range: 100 – 7000 euro.

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

8 t/m 12 Februari 2017

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

Gouda bij Kaarslicht

vrijdag 13 december, beide galeries open 11 – 19 uur

Gouda bij Kaarslicht is al 64 jaar Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. Theatergroepen, artiesten, zangers en zangeressen nemen bezit van het centrum.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

kerst 2019 banner online

Solo expositie – Suzan Visser FABELACHTIG

19 september – 12 oktober 2019

Ronddwalen in de wereld van Suzan Visser is altijd een wonderbaarlijke reis. Het is een soort van parallelle wereld waarin onmogelijke zaken volslagen vanzelfsprekend en acceptabel zijn. Op de expositie “Fabelachtig” worden 25 nieuwe schilderijen van Suzan Visser gepresenteerd.

Schilderijen met vliegende dodo’s, zwierige schommels en schaatsende kiwi’s, maar ook serieuze en nostalgische portretten. Het is of je halverwege een verhaal de voorstelling binnen stapt. Dit anekdotische karakter is kenmerkend voor Suzans werk. Schaduwen zijn warm en diep, kleuren vloeiend en levendig, de stoffen fluwelig. Bovendien wordt de driedimensionale illusie versterkt door de inval van het licht.

Ieder veertje, elk blaadje, ieder wollig oortje, elke kleurnuance wordt haarscherp uitgewerkt. Het is meesterschap op de vierkante centimeter. Deze perfecte beheersing van de schildertechnieken en Visser’s oog voor detail en fantasie resulteren in een fabelachtige expositie.

De expositie is de bezoeken van 19 september tot en met 12 oktober bij Galerie Honingen op de Hoge Gouwe 127 in Gouda.

expositie suzan visser galerie honingen homepage

Goudse Keramiekdagen

Donderdag 30 mei (Hemelvaart) & Vrijdag 31 Mei

Gouda is niet alleen bekend van de kaas, maar is ook eeuwenlang een centrum geweest van de pottenbakkersindustrie, het Gouds Plateel. De Goudse Keramiekdagen zijn een herinnering aan deze traditie. Dit jaar is de 44e editie van het jaarlijks ruim 25.000 bezoekers trekkende festival. Het evenement op de Markt is beide dagen te bezoeken van 10 – 17 uur. Ruim 100 keramisten uit binnen- en buitenland tonen hun collectie. zie ook  www.goudsekeramiekdagen.nl

De galerie is beide dagen geopend van 10 – 17 uur
vogelvrouwtje blauw ghislaine van tongeren homepage

Kunst en Antiek Weekend Naarden 23 – 26 januari 2020 | Grote Kerk

Traditiegetrouw opent het Kunst & Antiek Weekend in het laatste weekend van januari haar deuren in de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting. Al meer dan 20 jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden.

voorjaar in bekkendelle paul wieggers homepage

Zomerexpositie met alle kunstenaars

26 juni – 13 juli 2019
Tijdens de expositie zijn we ook op woensdag geopend en zijn beide locaties te bezoeken.

hier en daar maarten boffe agenda

Art Breda – Breepark Breda

11 – 19 mei 2019

Geniet van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst. ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance. Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek.

De deelnemers zijn geselecteerd door commissies die garant staan voor professionaliteit en kwaliteit. Voorafgaande aan de opening van de beurs worden alle aangeboden objecten beoordeeld door deskundige keuringscommissies.

art breda galerie honingen kunstbeurs

Arthouse reisfilm Mongolië

Zondag 23 september 2018 | 14 – 16.30 uur

Een roadmovie over een absurd kunstproject, dat is de treffende omschrijving van de reis van kunstenaar Bart Somers en cineast Bert Geeraets via de oude zijderoute naar Ulaanbaatar in Mongolië.

We volgen Somers met zijn 2,2 meter hoge cortenstalen paard van 600 kilo in een open aanhanger achter een Lada Niva. Het is een abstract en hoekig beeld, maar tegelijkertijd blijft het heel aaibaar Wat drijft Somers ertoe om deze onderneming aan te gaan?

Tijdens de reis staan de ontmoeting met de lokale bevolking en de confrontatie met onverwachte situaties centraal. Op die manier laat Somers zich verrassen door de ontmoetingen en verhalen die hun pad kruisen. Afwisselend met indrukwekkende beelden van eindeloze landschappen levert het een bijzonder roadmovie op.

De titel van deze independent film “Biye Dasaan” betekent onafhankelijk in het Mongools. Anno nu leven daar nog 1 miljoen nomaden met hun vee en paarden op de steppen.

Aansluitend aan de film geeft Bart Somers een presentatie en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. AANMELDEN VIA honingen@honingen.com. Let op max. 25 personen

bart somers film paard

Art Breda

19 – 22 april 2018 | Breepark Breda

Op ART BREDA geniet u van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst uit Nederland, België en Duitsland.

ART BREDA biedt een collectie van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, hedendaagse kunst, Aziatica, Art Deco, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance. De beurs vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie, Breepark. U vindt Galerie Honingen op stand 20 met oa.a. nieuw werk van Lion Arie Feijen, Maarten Boffé, Michiel Schrijver en Suzan Visser. Graag tot ziens in Breda.

Art Breda Galerie Honingen beurs

Galerie Hoge Gouwe 127

Deze locatie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur, daarbuiten op afspraak

Galerie Hoge Gouwe Gouda

Let’s meet again 9-12 september 2021 | Grote Kerk Naarden

Gedurende 4 dagen wordt een breed aanbod aan Art – Jewels – Lifestyle gepresenteerd door de beste relaties van InterEvent. Klik hier voor meer informatie over Let’s meet again.

lets meet again naarden art

Art Breda

Editie 2020 is geannuleerd.

samen suzan visser10x18cm galerie honingen onlineklein

Kunst en Antiek Naarden

25 – 28 Januari 2018, Grote Kerk Naarden Vesting

Kunst en Antiek Naarden

20 jaar Galerie Honingen Jubileumexpositie

7 September – 1 oktober
Galerie Honingen bestaat 20 jaar en dat vieren we met een grootse expositie op 2 locaties met nieuwe werken van al onze kunstenaars.

Let op: Hoge Gouwe gesloten op donderdag 28 en vrijdag 29 september.Koopzondag, 1 oktober geopend van 13 – 17 uur

20 jaar Galerie Honingen Jubileumexpositie

Stillevens

1 t/m 31 maart 2017

Diverse kunstenaars tonen op deze expositie de mooiste stillevens, ieder in zijn of haar eigen kenmerkende stijl. Een eeuwenoud onderwerp, maar nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie. Op deze expositie tonen we een verscheidenheid aan kunstenaars en herkent u duidelijk de hand van de individuele schilder. Groepsexpositie met o.a. lion Arie Feijen, Maarten Boffé, Jantina Peperkamp, Suzan Visser, Ruud Verkerk, Natascha van den Berg en Yt Osinga.

fles met vijgen lion arie feijen stilleven

Art Laren 24 – 26 september

art laren galerie honingen

Solo-expositie Suzan Visser 4 t/m 27 november 2021

cavia wel varen suzan visser homepage

Naarden the Art Fair (voorheen Kunst en Antiek Weekend) 23 – 26 januari 2020 | Grote Kerk

Traditiegetrouw opent het Kunst & Antiek Weekend in het laatste weekend van januari haar deuren in de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting. Al meer dan 20 jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden. Galerie Honingen toont o.a. schilderijen en beelden van Michiel Schrijver, Wim Bals, Leon Veerman en Tom Seerden.
oriental flight wim bals winter homepage

5 t/m 21 Maart 2020 Solo expositie – Michiel Schrijver – “Nieuwe Uitzichten” –
locatie: Hoge Gouwe 127

Michiel over zijn expositie: “Het schilderen is, ook na dertig jaar, nog steeds een magische ervaring voor me. Het gaat over oude en nieuwe inzichten en uitzichten waarin niets vanzelfsprekend is. Ieder werk is een innerlijke beleving, het gevoel van een vleugje poëzie. Het is een imaginaire wereld waar ik me in beweeg. Ik daag de toeschouwer uit om ook op deze ontdekkingsreis te gaan.”
michiel schrijver expositie 2020 galerie honingen

First Art Fair – Amsterdam

16 – 20 januari 2019 | PTA Terminal
De FIRST ART FAIR is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een breed spectrum aan kunst van hoog niveau. Op de beurs vind je schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van circa 30 geselecteerde galerieën uit het hele land. Galerieën die zich richten op kunst die inspireert en gemaakt is met passie en vakmanschap. Voor een publiek dat kunst kiest die past bij de eigen persoonlijkheid.

first art fair amsterdam galerie honingen online

Sculpturen!

20/9 – 13/10 2018 | Gouda

Galerie Honingen organiseert een expositie geheel in het teken van sculpturen met maar liefst 100 sculpturen. Op de beide galerielocaties in het centrum van Gouda wordt het werk gepresenteerd van 10 beeldhouwers met een verscheidenheid aan onderwerpen, technieken en materialen. Van energieke mensfiguren tot gestileerde dieren en elegante vogels. Sculpturen in krachtige lijnen of juist volle ronde vormen, soms vrolijk, dan weer ingetogen. U vindt beelden in brons, staal, RVS, keramiek en porselein.

poster beelden expositie agenda sculpturen anton ter braak

Art Laren

15 – 17 juni 2018 | Brink Laren

De sfeervolle openlucht beurs Art ­Laren wordt van 15 tot en met 17 juni 2018 alweer voor de 23e keer georganiseerd in het idyllische centrum van het kunstenaarsdorp Laren.
Art Laren heeft door het openluchtkarakter een unieke plek in de kunstwereld veroverd. In totaal nemen ruim 30 galeries deel aan het evenement.
Tijdens de beurs worden door de Gooise Academie workshops gehouden met o.a. portrettekenen, olieverf schilderen en boetseren. Tevens zullen er sessies voor kinderen worden gehouden.

Art Laren is een initiatief van Kiwanis Club Laren en wordt georganiseerd door de Stichting Art Laren. De netto-opbrengst is bestemd voor goede doelen ten behoeve van het welzijn van kinderen. Toegang tot de beurs is gratis.

vie nocturne valery vecu quitard online