Agenda

/Agenda
Agenda2018-12-13T12:52:22+00:00
Agenda exposities Gouda

Honingen bezoekadres: Lange Tiendeweg 40

Bezoek de galerie in het historische centrum van Gouda van:
donderdag t/m zaterdag 11- 17 uur

Met een doorlopende expositie van realisten, wekelijks nieuwe werken te zien waaronder stillevens, landschappen, beelden in brons en keramiek, magisch realisme. Kom naar Gouda en laat u verrassen.

Honingen Gouda

Arthouse reisfilm Mongolië

Zondag 23 september 2018 | 14 – 16.30 uur

Een roadmovie over een absurd kunstproject, dat is de treffende omschrijving van de reis van kunstenaar Bart Somers en cineast Bert Geeraets via de oude zijderoute naar Ulaanbaatar in Mongolië.

We volgen Somers met zijn 2,2 meter hoge cortenstalen paard van 600 kilo in een open aanhanger achter een Lada Niva. Het is een abstract en hoekig beeld, maar tegelijkertijd blijft het heel aaibaar Wat drijft Somers ertoe om deze onderneming aan te gaan?

Tijdens de reis staan de ontmoeting met de lokale bevolking en de confrontatie met onverwachte situaties centraal. Op die manier laat Somers zich verrassen door de ontmoetingen en verhalen die hun pad kruisen. Afwisselend met indrukwekkende beelden van eindeloze landschappen levert het een bijzonder roadmovie op.

De titel van deze independent film “Biye Dasaan” betekent onafhankelijk in het Mongools. Anno nu leven daar nog 1 miljoen nomaden met hun vee en paarden op de steppen.

Aansluitend aan de film geeft Bart Somers een presentatie en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. AANMELDEN VIA honingen@honingen.com. Let op max. 25 personen

bart somers film paard

Art Breda

19 – 22 april 2018 | Breepark Breda

Op ART BREDA geniet u van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst uit Nederland, België en Duitsland.

ART BREDA biedt een collectie van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, hedendaagse kunst, Aziatica, Art Deco, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance. De beurs vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie, Breepark. U vindt Galerie Honingen op stand 20 met oa.a. nieuw werk van Lion Arie Feijen, Maarten Boffé, Michiel Schrijver en Suzan Visser. Graag tot ziens in Breda.

Art Breda Galerie Honingen beurs

Stillevens

1 t/m 31 maart 2017

Diverse kunstenaars tonen op deze expositie de mooiste stillevens, ieder in zijn of haar eigen kenmerkende stijl. Een eeuwenoud onderwerp, maar nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie. Op deze expositie tonen we een verscheidenheid aan kunstenaars en herkent u duidelijk de hand van de individuele schilder. Groepsexpositie met o.a. lion Arie Feijen, Maarten Boffé, Jantina Peperkamp, Suzan Visser, Ruud Verkerk, Natascha van den Berg en Yt Osinga.

fles met vijgen lion arie feijen stilleven

Galerie Hoge Gouwe

De Galerie aan de Hoge Gouwe is uitsluitend op afspraak geopend. Bezoek ons op Lange Tiendeweg 40.

OPEN KAARSJESAVOND 14/12 VAN 11 – 19 UUR & ZATERDAG 15/12 VAN 13 – 17 UUR

Galerie Hoge Gouwe Gouda

Affordable Art Amsterdam

1/11 – 4/11 2018 | Kromhouthal Amsterdam

Affordable Art Fair Amsterdam returns to the Kromthouthal in Amterdam North for its 13th edition. Expect to see 70 local, national and international galleries exhibiting a fantastic range of contemporary art! Price range: 100 – 6000 euro.
affordable art fair amsterdam galerie honingen gouda online

Kunst en Antiek Naarden

25 – 28 Januari 2018, Grote Kerk Naarden Vesting

Kunst en Antiek Naarden

In de wolken – Suzan Visser

woensdag 14 juni – 1 juli 2017
Jubileum expositie van Suzan Visser. Al 20 jaar verrast ze de kijker met haar humoristisch en prachtig geschilderde schilderijen en miniaturen.
Tijdens de expositie is de galerie ook op woensdag open

In de wolken - Suzan Visser

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

8 t/m 12 Februari 2017

Rotterdam Contemporary Art Fair 2017

20 jaar Galerie Honingen Jubileumexpositie

7 September – 1 oktober
Galerie Honingen bestaat 20 jaar en dat vieren we met een grootse expositie op 2 locaties met nieuwe werken van al onze kunstenaars.

Let op: Hoge Gouwe gesloten op donderdag 28 en vrijdag 29 september.Koopzondag, 1 oktober geopend van 13 – 17 uur

20 jaar Galerie Honingen Jubileumexpositie

Gouda bij Kaarslicht

vrijdag 14 december, galerie open 11 – 20 uur

Gouda bij Kaarslicht is al 63 jaar Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment.

Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. Theatergroepen, artiesten, zangers en zangeressen nemen bezit van het centrum en ook de ‘levende’ kerststal is weer present. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

First Art Fair – Amsterdam

16 – 20 januari 2019 | PTA Terminal

first art fair amsterdam galerie honingen online

Kunst en Antiek Weekend Naarden 24 – 27 januari 2019 | Grote Kerk

kunst en antiek naarden galerie honingen online

Sculpturen!

20/9 – 13/10 2018 | Gouda

Galerie Honingen organiseert een expositie geheel in het teken van sculpturen met maar liefst 100 sculpturen. Op de beide galerielocaties in het centrum van Gouda wordt het werk gepresenteerd van 10 beeldhouwers met een verscheidenheid aan onderwerpen, technieken en materialen. Van energieke mensfiguren tot gestileerde dieren en elegante vogels. Sculpturen in krachtige lijnen of juist volle ronde vormen, soms vrolijk, dan weer ingetogen. U vindt beelden in brons, staal, RVS, keramiek en porselein.

poster beelden expositie agenda sculpturen anton ter braak

Art Laren

15 – 17 juni 2018 | Brink Laren

De sfeervolle openlucht beurs Art ­Laren wordt van 15 tot en met 17 juni 2018 alweer voor de 23e keer georganiseerd in het idyllische centrum van het kunstenaarsdorp Laren.
Art Laren heeft door het openluchtkarakter een unieke plek in de kunstwereld veroverd. In totaal nemen ruim 30 galeries deel aan het evenement.
Tijdens de beurs worden door de Gooise Academie workshops gehouden met o.a. portrettekenen, olieverf schilderen en boetseren. Tevens zullen er sessies voor kinderen worden gehouden.

Art Laren is een initiatief van Kiwanis Club Laren en wordt georganiseerd door de Stichting Art Laren. De netto-opbrengst is bestemd voor goede doelen ten behoeve van het welzijn van kinderen. Toegang tot de beurs is gratis.

vie nocturne valery vecu quitard online

First Art Fair – Amsterdam

17 – 21 januari 2018 | PTA Terminal

stilleven, maarten-boffe, schilderij

Goudse Keramiekdagen

Donderdag 29 mei (Hemelvaart) & Vrijdag 30 Mei

Gouda is niet alleen bekend van de kaas, maar is ook eeuwenlang een centrum geweest van de pottenbakkersindustrie, het Gouds Plateel. De Goudse Keramiekdagen zijn een herinnering aan deze traditie. Dit jaar is de 39e editie van het jaarlijks ruim 25.000 bezoekers trekkende festival. Het evenement op de Markt is beide dagen te bezoeken van 11 – 17 uur. Ruim 100 keramisten uit binnen- en buitenland tonen hun collectie. zie ook  www.goudsekeramiekdagen.nl

De galerie is beide dagen geopend van 11 – 17 uur

Goudse Keramiekdagen