Over ons

Over ons

Sinds 1997 hebben galeriehouders Karen Boekholt en John Stel hun persoonlijke passie voor detail weten uit te bouwen tot een succesvolle en toonaangevende galerie gespecialiseerd in het realisme.

Galerie Honingen

25 jaar Galerie Honingen! Een kwart eeuw is een bijzondere mijlpaal. “Hoe kijken jullie terug op al die jaren?”, is een veelgestelde vraag.

Trots Ja, stiekem toch wel. We zien ons nog het gevelbord ophangen in 1997 en nu staan we hier. Twee prachtige galeries en een goedlopende onderneming. Nuchter Ach, 25 jaar, het is maar een getal. Het gaat vanzelf als je er plezier in hebt. Er zijn grotere prestaties denkbaar, nietwaar?

Dankbaar Jazeker, dankbaar voor alle warme mensen om ons heen, kunstliefhebbers en kunstenaars, zonder wie dit alles niet mogelijk zou zijn en natuurlijk het geweldige team! Wij samen (Karen en John)  beleven dit avontuur al 25 jaar, met onze kinderen Lucas (18) en Sophie (16). En tegenwoordig ook samen met Filip, die inmiddels alweer een aantal jaar aan de galerie verbonden is; kundig, scherpe blik en een frisse wind. En natuurlijk Lonneke; attent, een groot hart en onvermoeibaar. Zij maken het team compleet.

De galerie

Vanaf het begin presenteert Galerie Honingen de kunstcollectie ook buiten de galerie zo’n 4 à 5 keer per jaar op diverse kunstbeurzen. “Op een beurs kom je rechtstreeks in contact met een grote groep liefhebbers, je ontmoet klanten en je proeft de markt.” Beurzen zijn zeer belangrijk voor de directe verkoop en het op- en uitbouwen van een gerenommeerde naam.

Galerie Honingen deed/doet mee aan o.a. Art Fair Den Bosch, Art 2013, Affordable Art Fair, Miljonair Fair, Cannes International Art Fair en Kunst en Antiek Weekend Naarden. “Een mooi kunstwerk verrijkt je leven, is tastbaar, is waardevol, en betekent tijdloos genieten.” Wat specifiek als voordeel wordt gezien, is dat kunstkopers steeds kritischer geworden zijn. De kwaliteit moet perfect zijn tegen een acceptabele prijs. Welnu, qua vakmanschap hebben onze kunstenaars hun sporen reeds lang verdiend. en de galeriehouders streven ernaar de collectie immer gevarieerd en aantrekkelijk geprijsd te houden. En met succes ! “Blijf jezelf, volg je hart is ons devies, ook voor de toekomst.”

Karen Boekholt & John Stel

Eigenzinnig kopte het Rotterdams Dagblad bij de opening van Galerie Honingen in 1997. Met een zeer bescheiden budget startten Karen Boekholt en John Stel hun galerie in Rotterdam-Kralingen, maar de ambities waren groot. Beiden waren afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit en vastbesloten om hun passie voor kunst tot een toonaangevende galerie uit te bouwen. De galerie groeide gestaag en in 2001 verhuisde Honingen naar het huidige grachtenpand in Gouda. In het grote Rijksmonument is het tevens heerlijk wonen boven de galerie samen met de kinderen Lucas en Sophie. Ook zakelijk bezien is Gouda ideaal, centraal in de randstad gelegen en een royale parkeergarage (Q-park Bolwerk) om de hoek.

2020

Dit jaar startten we met maar liefst 5 nieuwe internationale kunstenaars. Een prachtige toevoeging aan de kunstcollectie. Helaas ging er dit jaar een streep door alle beurzen en evenementen en drukte Covid-19 een enorme stempel op het jaar.

2018

2018 was een topjaar, veel bezoekers mogen ontvangen, nieuwe goede kunstenaars erbij en 5 succesvolle beurzen neergezet, waaronder Art Breda, Kunst en Antiek Weekend Naarden en de Affordable Art Fair Amsterdam.

2017

20 jaar Galerie Honingen!

2016

In februari neemt de galerie voor het eerst deel aan Rotterdam Contemporary Art Fair tijdens de Rotterdam Art Week. Een groot succes, en aan alles is te merken dat het weer beter gaat met de economie, de kunstmarkt trekt aan. 2016 wordt een topjaar.

2014

2e vestiging geopend op Lange Tiendeweg 40 !

Nieuwe website online ! Een geheel vernieuwde layout, verbeterde mogelijkheden om de kunstcollectie te kunnen bekijken, tevens een Engelstalige versie, makkelijker toegankelijk op een Ipad en nog veel meer.

2013

Het jaar start met de jubileumtentoonstelling en de primeur van het gelijknamige boek “Een kwart eeuw in brons” van Frans van Straaten.

Prominent op stand 1 deed Galerie Honingen mee aan alweer de 16e editie van Kunst en Antiek Naarden in de Grote Kerk.

2012

Mijlpaal I: verkocht op de Art Fair ‘s-Hertogenbosch een gorilla van 350 kilo brons, letterlijk de grootste verkoop in 15 jaar.
Mijlpaal II: september viering 15-jarig jubileum met 3 weekeinden feest in de galerie !

De eerste Honingens Haring Party: 10 juni vierde Honingen het feit dat de galerie alweer 10 jaar in Gouda is gevestigd met heerlijke Hollandse Nieuwe, Oesters en Prosecco ism restaurant Scheeps

2011

De kunstbranche maakt moeilijke tijden door, maar Galerie Honingen boekt omzetrecord. Het inzetten op kwaliteit, mooi drukwerk en het opgebouwde vertrouwen wordt beloond.

Bijzondere expositie met 3 Goudse galeries in het gotische stadhuis op de Markt. Ook de buitenkant werd schitterend aangelicht met projecties van ‘onze’ kunstwerken.

2010

Honingen ook actief op sociale media: Facebook en Twitter. Viering 12,5 jaar galeriejubileum met een beursstand van 100 m2 op de Primavera in Ahoy, tevens uitbrengen jubileumcatalogus in oplage van 10.000 exemplaren.

2009

Anticyclisch investeren II: Honingen gaat 3 maanden dicht i.v.m. grote uitbreiding en verbouwing tot 200 m2 expositieruimte. Start digitale nieuwsbrief.

2008

Na lang onderhandelen wordt de achtergelegen loods van 100 m2 aangekocht. Hiermee wordt het oorspronkelijke Middeleeuwse perceel weer hersteld.

2007

10 jarig jubileum: tentoonstelling “Passie voor detail” en uitgave jubileum catalogus.

2006

Geboorte dochter Sophie. Honingen organiseert een overzichtstentoonstelling op uitnodiging van Allianz Nederland.

2005

Hommage tentoonstelling H.C. Andersen Denemarken: Gabriël Gressie en Galerie Honingen zijn speciale gast op een internationale tentoonstelling t.g.v. het 200ste geboortejaar van H.C. Andersen. Fantasy-kunstenaars wereldwijd zijn te gast, met Gabriël Gressie als enige Nederlander.

Cannes International Art Fair: In de ochtend op het strand, in de middag op de beurs; een bijzondere ervaring met een zeer gemelleerd internationaal publiek. De samenwerking met Willi Kissmer komt ook in Cannes tot stand.

2004

Start tweejaarlijkse thematentoonstelling “Meesterlijke Miniaturen”. Geboorte zoon Lucas.

2003

Deelname Miljonair Fair.

Bezoek bronsgieterij in Florence met Michael Parkes waar hij zijn nieuwe sculpturen laat gieten en we een bijzonder kijkje achter de schermen krijgen.

2002

Afscheid gulden, invoering euro.

Na lang verbouwen eindelijk naar het grote grachtenpand in Gouda. Met maar liefst 1000 m3 inhoud biedt het veel mogelijkheden en is het royaal wonen. De galerie meet nu 100 m2. Een heerlijke plek om het 5 jarig jubileum te vieren.

Website online

2001

Anticyclisch investeren I: juist in een crisis moet je investeren: net na de aanslag op de Twin Towers wordt een prachtig Rijksmonument uit 1650 in Gouda gekocht.

Website online: De website www.honingen.com gaat online: Honingen is één van de eerste galeries in Nederland met de gehele actuele kunstcollectie incl. prijzen op internet.

2000

De galerie verhuist naar nr. 33, een groter winkelpand een paar deuren verderop.

1999

Expositie in Monte Carlo Palace in Monaco op uitnodiging van de ABN-AMRO bank.

1998

Expositie opening door Loek Brons, het was nog nooit zo druk geweest.
Deelname 1e kunstbeurs: Grantique, Rotterdam Cruise Terminal, opening door Pim Fortuyn.

1997

Galerie Honingen opent aan de Oostzeedijk Beneden 27 B in Rotterdam-Kralingen:

  • Openingsexpositie Peter Dumas
  • Galeriegrootte: 36 m2
  • Startkapitaal: 6000,- gulden

Opening Galerie Honingen

Een mooi artikel in het Rotterdams Dagblad resulteert in de allereerste kunstverkoop: een schilderij van Peter Boekholt.

1292

Slot Honingen: Honingen is een historische naam verbonden aan Rotterdam. Het refereert aan slot Honingen, een kasteel uit de 13e eeuw dat in 1572 tijdens de tachtigjarige oorlog is verwoest. Het stond vlakbij de plek waar in 1997 de galerie opende.