Kunst kijken en kopen

Kunst kijken en kopen?

U vindt hier antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Rode stip, groene stip?

Regelmatig krijgen we de vraag wat nu die rode en groene stippen naast een kunstwerk betekenen. Welnu; een rode stip betekent ‘verkocht’, en een groene stip betekent dat het kunstwerk ‘in optie’ is. Bij kunstwerken in een oplage, zoals een litho of een bronzen beeld, zijn meerdere rode stippen mogelijk.

Renteloze kunstkoopregeling

Prachtig kunstwerk gezien; aankoop op maat. Galerie Honingen maakt het u graag gemakkelijk en biedt u de mogelijkheid om uw kunstaankoop gespreid te betalen. De regeling is als volgt: aanbetaling 1/3, het restantbedrag wordt in overleg met u in een aantal renteloze maandtermijnen verdeeld. Uiteraard kunt u na de aanbetaling direct genieten van uw kunstaankoop.

Kunstadvies

Verbouwingsplannen, een nieuw huis of een ander interieur ? Laat ons vrijblijvend met u meedenken over de mogelijkheden om kunst naadloos in te passen of prachtig tot zijn recht te laten komen. Een prachtig kunstwerk of een bijzondere collectie is een persoonlijke meerwaarde welke we graag helpen optimaal tot uiting te laten komen. Profiteer van onze jarenlange ervaring in het plaatsen van kunst.

Kunst in opdracht

Heeft u specifieke wensen of ideeën voor een kunstwerk in opdracht, bijvoorbeeld een portret van uw kinderen, uw huisdier of juist een exclusieve oplage als relatiegeschenk? Galerie Honingen biedt u diverse mogelijkheden voor het laten vervaardigen van een kunstwerk in opdracht. Informeer naar de mogelijkheden.

interieur michiel schrijver ochtend homepage

Kunst in optie

Prachtig kunstwerk gezien, maar toch nog even nadenken? Dat kan, Galerie Honingen verleent u graag een optie. Dat betekent dat we een kunstwerk vrijblijvend voor u reserveren. U kunt er rustig een nachtje over slapen, maar u heeft wel de garantie dat het kunstwerk tussentijds niet aan een ander verkocht wordt.

cebras david noalia homepage
David Noalia

Prachtig kunstwerk gezien, maar hoe staat het thuis?

Natuurlijk laten we graag 1 (of meerdere) kunstwerken bij u thuis zien. Dit is geheel vrijblijvend maar biedt u de garantie dat u een weloverwogen keuze maakt.

Zakelijk kunst kopen

Kunst op uw kantoor of bedrijf is natuurlijk niet alleen genieten op uw werkplek, maar ook fiscaal aantrekkelijk. Vanzelfsprekend is de btw op een kunstwerk zakelijk aftrekbaar. De btw op kunst is in principe 9%, met een uitzondering van 21% voor sommige kunstwerken. Kunst wordt zakelijk gezien als een bedrijfsmiddel waarop u gewoon kunt afschrijven. Daarnaast geldt voor investeringen in kunst ook de 28% extra investeringsaftrek. Uiteraard leggen we graag e.e.a. persoonlijk aan u uit. Neem contact op met John Stel: 06 – 24 63 81 00. En/of informeer naar de mogelijkheden bij uw eigen accountant.